vitinka-6 vitinka-03-kiddy staklo-03 staklo-07 staklo-1 pet-02 pet-03 pet-1 pet-15

Vivia voda ekskluzivni sponzor 1. „Vivia Run&More Weekend“ festivala u Banjaluci

23. 02. 2018

1-sjednica-organizacionog-odbora-4-banjaluckog-polumaratona-03jpg

U Banjoj Luci će se od 11. do 13.maja 2018.godine, u organizaciji „Banjalučkog maratona“ i Trkačkog rekreativnog kluba „Trk“ iz Banjaluke po prvi put održati „Vivia Run&More Weekend“ festival.Riječ je o trodnevnom festivalu sporta, muzike, edukacija i zabave koji pokreće sve: klince i školarce, sportiste i rekreativce, trkače i plesače, volontere i navijače, saopštili su organizatori na press konferenciji nakon prve sjednice Organizacionog odbora 4. Banjalučkog m:tel polumaratona.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Organizacionog odbora 4. Banjalučkog polumaratona Igor Radojičić rekao je da pripreme, za ovaj najveći sportski događaj u gradu uveliko traju i da će prvi „Vivia Run&More Weekend“ festival sporta i 4. Banjalučki m:tel polumaraton ove godine biti dio i programa gradske uprave pod nazivom „Proljeće u Banjaluci“.
„Grad Banjaluka učestvuje u organizaciji i pripremama za prvi festival sporta, muzike, zabave i edukacije u gradu i 4. Banjalučki polumaraton i ovi događaji dio su naših aktivnosti i rada na popularizaciji bavljenja sportom“, kazao je Radojičić, dodavši da ovaj događaj, po rastu, sveukupnoj organizaciji, te broju učesnika i posjetilaca, opravdava priznanje dobijeno u Briselu, gdje je Banjaluka proglašena za evropski grad sporta u 2018. godini.

„Ove godine Banjaluka dobija prvi „Vivia Run&More weekend“ festival a centralni događaj festivala biće 4.Banjalučki m:tel polumaraton. "Vivia Run&More Weekend" festival u Banjaluci počeće 11. maja i trajaće tri dana, a sve trkače i goste grada, osim trka na koje su već navikli da trče kod nas, u Banjaluci očekuju i na desetine koncerata na gradskim trgovima i tvrđavi Kastel, EDU Coaching Forum - sportski seminari,  edukacije i treninzi, Expo - dvodnevni, polumaratonski sajam sportske opreme, sportskih događaja i turizma, rafting, paraglajding i zabave za djecu”, saopštio je na press konferenciji Goran Ćorić, predsjednik uprave 4. Banjalučkog polumaratona.

Generalni sponzor glavne polumaratonske trke i ove godine je, kako je istakao Ćorić, kompanija M:tel, koja je među prvima prepoznala značaj ovakvog događaja, kako za grad tako i  za RS. „Sa nama su i ovaj put naši dugogodišnji partneri i sponzori - Gazprom Petrol Stations - kao generalni sponzor G-drive Štafetne trke i kompanija Nektar, sa kojom imamo trogodišnji ugovor, kao naslovni sponzor Fun run – trke zadovoljstva u dužini od 3km. Trku za naše najmlađe sugrađane Bambini maraton, drugu godinu za redom sponzorišu naši prijatelji iz lanca marketa Tropic&mojmarket, koji će se brinuti i o pravilnoj ishrani trkača“, dodao je Ćorić i naglasio da je ove godine nagradni fond za učesnike 30 000 KM.

Ekskluzivni sponzor 1. festivala sporta, muzike, edukacije i zabave  je Vivia voda, koja je sa Banjalučkim maraton danas u Banjaluci potpisala trogodišnji ugovor o saradnji i partnerstvu. Vivia je i oficijelna voda „Run&More Weekenda“  i 4. Banjalučkog polumaratona.

 „U kompaniji Vitinka dijelimo radost što su Vivia voda i Banjalučki maraton potpisali ekskluzivni trogodišnji ugovor o sponzorstvu prvog „Run&More Weekend“ festivala sporta, muzike, edukacije i zabave. Mi sa banjalučkim polumaratonom uspješno sarađujemo godinama unazad i ovo partnerstvo, na obostrano zadovoljstvo, biće nastavljeno i u naredne 3 godine. Dosljedni smo u namjeri da zajednički provodimo brojne kampanje i aktivnosti, koje imaju za cilj da promovišu zdravlje, sport i zdraviji način života“, rekao je Mirko Savić, direktor marketinga kompanije Vitinka, čiji je najpoznatiji brend, voda Vivia, sponzor festivala.  Osim generalnog sponzorstva festivala, Vivia će, kako je kazao Savić i ovaj put  biti oficijelna voda 4. Banjalučkog polumaratona. Savić je organizatorima poželio sreću, rekordan broj učesnika i posjetilaca, uvjeren, kako je rekao, da će ljubav, osmijesi, druženje i sport  na ulicama gradа obilježiti još jedan maj u Banjaluci, o kom će se dugo pričati.

Banjalučka trka 2018. godine u dužini od 21 km trči se u subotu 12. maja u jednom krugu, na novoj, znatno atraktivnijoj polumaratonskoj trasi, a finiš trke biće na tvrđavi Kastel.
Obraćajući se prisutnima na press konferenciji, direktor trke Vladimir Selec saopštio je da je prijavljivanje za 4. Banjalučki polumaraton uveliko u toku i da su nadanja organizatora i ovaj put velika, te da očekuje nove rekorde kada je u pitanju broj trkača koji će u Banjaluku doputovati iz Evrope i svijeta.

„Kada je 4. Banjalučki m:tel polumaraton u pitanju mi očekujemo preko 15 000 posjetilaca i navijača i više od 7000 trkača u polumaratonskoj, štefetnoj, školskoj i dječijoj trci“, kazao je Selec.

Na adresu Atletskog saveza BIH proteklih dana stiglo je priznanje za Banjalučki polumaraton koji je dobio sertifikat  Evropske atletike za kvalitet i bezbjednost u organizaciji događaja i "pet zvjezdica" kao najviši status u evropskoj atletici. Ovo priznanje danas je u gradskoj upravi  organizatorima Banjalučkog polumaratona uručio predsjednik Atletskog saveza RS Borislav Đurđević.

“Kako stoji u saopštenju iz Federacije Evropske atletike, trka u Banjaluci sa 5 zvjezdica nagrađena je zbog sveukupne ispunjenosti 54 atletska standarda među kojima su izuzetno kvalitetna organizacija događaja, visok nivo tehničke organizacije, idealna staza i maksimalna sigurnost trkača. Banjalučki polumaraton ocijenjen je visokom ocjenom, što znači da događaj u Banjaluci garantuje dobar nivo bezbjednosti i zaštite i da trkačima pruža zadovoljavajući nivo kvaliteta usluga u kategoriji trke s velikim brojem učesnika”, istakao je predsjednik Atletskog saveza RS uručujući sertifikat “5 zvjezdica” organizatorima trke.

Vivia-voda-ekskluzivni-sponzor-1.-Vivia-Run&More-Weekend-festivala-u-Banjaluci

Vivia-voda-ekskluzivni-sponzor-1.-Vivia-Run&More-Weekend-festivala-u-Banjaluci

Vivia-voda-ekskluzivni-sponzor-1.-Vivia-Run&More-Weekend-festivala-u-Banjaluci

Vivia-voda-ekskluzivni-sponzor-1.-Vivia-Run&More-Weekend-festivala-u-Banjaluci

Vivia-voda-ekskluzivni-sponzor-1.-Vivia-Run&More-Weekend-festivala-u-Banjaluci

OSTALE VIJESTI