1%
vitinka-6 vitinka-03-kiddy staklo-03 staklo-07 staklo-1 pet-02 pet-03 pet-1 pet-15

KOMPANIJA VITINKA

Priča o kompaniji Vitinka je priča o vjeri. O vjeri u uspjeh, vjeri u ljubav prema prirodi i vjeri da jedna lokalna kompanija može da dostigne svjetske standarde i najviši mogući kvalitet svojih proizvoda. Priča o našim proizvodima je priča o vrhunskoj vodi, o savremenoj tehnologiji koju koristimo i stalnoj, neumoljivoj kontroli kvaliteta.

Kažu da voda uvijek nađe svoj put. Nošeni njenom nezadrživom snagom, našli smo ga i mi.

VITINKA

Gotovo da se i ne zna kada su Kozlučani počeli da upotrebljavaju mineralnu vodu sa izvora u Kozluku.

Međutim, sa sigurnošću znamo da je naša priča počela davne 1880. godine kada su dr. F. Katzer i prof. E. Ludvig započeli istraživanje u širem regionu Kozluka, kod Zvornika, u prelijepom prirodnom okruženju sjeveroistočnog dijela Republike Srpske, duž toka jedne od naših najljepših rijeka, bisera prirode – rijeke Drine.

Još tada dr. F. Katzer i prof. E. Ludvig izvršili su ispitivanja na današnjem lokalitetu izvorišta Vitinka u Kozluku, te stručnom analizom potvrdili ljekovita svojstva mineralne vode sa tog izvorišta, nazivajući je darom koji je priroda vijekovima čuvala u svojim njedrima. Kao takva, krajem 19.vijeka, pila se na prostoru današnje Austrije i služena na carskom dvoru u Beču.

Znajući za istraživanja austrijskih naučnika koja su pokazala ljekovita svojstva vode sa ovih izvorišta, istraživanju voda na tom području nakon Drugog svjetskog rata posvetio se i poznati jugoslovenski stručnjak, akademik prof. Josip Bać. On i njegova ekspedicija strpljivo su bušili tlo, ne da bi našli izvore, jer su oni već postojali, već da bi ih otkrili na najpovoljnijem mjestu za eksploataciju i sa vodom najbogatijom korisnim mineralima. Rezultat njihovog istraživanja je pronalazak izvorišta naše mineralne vode u Kozluku.

Mineralna voda Vitinka dobila je ime po nazivu obližnjeg sela Vitinica, na obroncima Majevice, koja ima vrlo zdravu klimu i veliki broj mineralnih izvora.

Da bi dobili čistu mineralnu vodu i izvor potpuno zaštitili od spoljašnjih uticaja, na mjestu izvora izbušen je bunar dubine 160 m.

Prema zvaničnoj analizi tadašnjeg Saveznog centra za zaštitu i obrazovanje u rudarstvu i industriji, prirodna mineralna voda Vitinka ima izuzetno povoljan sastav minerala koristan za čovječiji organizam: natrijum, kalijum, litijum, kalcijum, magnezijum, bikarbonati i još desetine drugih. Eminentni stručnjaci su, u to vrijeme, nakon pažljivih istraživanja, utvrdili da ova mineralna voda naročito prija organizmu i pogoduje pri liječenju mnogih bolesti. Naročito je važna za konzumaciju kod tegoba vezanih za probavni trakt, hroničnih bolesti želuca i crijeva, hronične upale žuči i žučnih puteva, šećerne bolesti, bolesti metabolizma (giht i dr.), te da je zbog specifičnih hemijskih komponenti vrlo preporučljiva za konzumaciju u otežanim uslovima rada.

Za pravilno funkcionisanje organizma neophodni su minerali, a naša prirodna mineralna voda Vitinka ih sadrži u rastvornom obliku koji je najpovoljniji za njihovu apsorpciju u organizmu. Naročito je značajno konzumiranje naše mineralne vode u ljetnjim mjesecima, posebno kod sportista, kada se, uslijed intenzivne fizicke aktivnosti i pojačanog znojenja, gubi mnogo minerala iz organizma.

Fabrika mineralne vode i bezalkoholnih pića Vitinka AD Kozluk osnovana je 1974. godine u Kozluku, opština Zvornik. Pored mineralne vode, koja je u vrijeme osnivanja fabrike bila jedini proizvod, danas se u fabrici u Kozluku proizvodi i puni više različitih gaziranih osvježavajućih bezalkoholnih pića.

 

VIVIA

Pored prirodne mineralne vode i gazirnih osvježavajućih bezalkoholnih pića, kompanija Vitinka je prepoznala potrebu svojih potrošaca i za kvalitetnom prirodnom izvorskom vodom. Istražujući i analizirajući duži niz godina više prirodnih izvora u širem okruženju, na 40 km južno od naše fabrike u Kozluku, pronašli smo netaknut izvor čiste vode, izvrsnog kvaliteta i u potpuno prirodnom okruženju.

Svjesni da je ovaj izvor i njegovo okuženje nemjerljivo prirodno blago i da je voda izvor života, vodu sa ovog izvora nazvali smo Vivia.

Izvor vode Vivia nalazi se u Raševskom kraju, u potpuno prirodnom okruženju, sakriven u podnožju visokih hridi u narodu poznatih kao Sokolovina – vijekovnom gnjezdištu sokolova, u podnožju planine Udrč, u sjeveroistočnom dijelu Republike Srpske. Kao najizdašniji od mnogobrojnih u tom kraju, izvor Vivie izliva se u rijeku Drinjaču, koja se zajedno sa Jadrom, 8 km dalje, uliva u rijeku Drinu.

Naša ljubav prema tom kraju, ljudima i prirodnim bogatstvima, odredila je čitavu filozofiju naše kompanije. Poštovati prirodu, čuvati je i koristiti resurse sa velikom pažnjom i ljubavlju.

Stjenovitom prirodom zaštićena od zagađivanja, nedoticana od ljudi, Vivia zadržava svoj konstantan kvalitet od izvora do vas.

Rezultati detaljnih naučnih istraživanja pokazali su da je izvor Vivie, koji postojano teče i potpuno je stabilan i zaštićen od svih spoljnih uticaja, po svojim karakteristikama i kvalitetu prava rijetkost na daleko.

Naša Vivia je čista voda – i ništa drugo. Uzeta sa izvora u srcu bosanske planine, netaknuta, dolazi vama u ruke. Pijete ono što je priroda iznjedrila, što je dala ljudima – čistu vodu, zdravu i plemenitu.

Vivia je oligomineralna prirodna izvorska voda, sa niskim sadržajem natrijuma, pogodna za djecu, trudnice i sportiste.

Zahvaljujući svom blagom mineralnom sastavu, Vivia vodu, bez ograničenja mogu konzumirati osobe svih uzrasta, kako zdrave, tako i bolesne. Vivia je voda prikladna za cijelu porodicu. Takođe, pošto se Vivia odlikuje niskim sadržajem natrijuma, pogodna je i za osobe koje pate od visokog pritiska i uopšteno pogodna je za sve vrste dijeta.

Velika količina rastvorenog kiseonika na izvorištu i izuzetna mikrobiološka čistoća, jedinstvene su odlike naše vode. Vodeći računa o tome, mi je flaširamo u onom prirodnom stanju u kome je izašla ispod kamena, ne remeteći balans sastojaka u njoj.

Stoga je u neposrednoj blizini izvora Vivie izgrađena i početkom 2007. godine puštena u rad nova fabrika za proizvodnju i punjenje prirodne izvorske vode i osvježavajućih negaziranih napitaka.

Sačuvali smo izvor, mjesto na kom Vivia izvire iz utrobe planine, stvorili potpuno zaštićen i zatvoren proces sa najsavremenijom tehnologijom i svaki dan ga rigorozno kontrolišemo, da bismo osigurali da do vas stigne prirodna, zdrava, netaknuta izvorska voda Vivia - čista voda i ništa drugo.

Vivia je dio naše porodice. Dio porodice proizvoda kompanije Vitinka.  Nudeći vam kvalitet i pazeći da do vas, naših kupaca, dođe samo ono najbolje i najzdravije, mi postajemo dio i vaše porodice. Mi duboko vjerujemo da je najbolje ono što je prirodno. Ono što nam je naša priroda tako nesebično darovala. Zato se i trudimo da te darove sabiramo u njihovom prirodnom, najčistijem obliku.

Vitinka je danas jedan od najvećih i najpoznatijih brendova u regionu, ponos privrede Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Jedan smo od najvećih i najznačajnijih proizvođača mineralne i izvorske vode i osvježavajućih bezalkoholnih napitaka na domaćem tržištu. Izgradili smo savremene pogone za punjenje koji, svojim kapacitetom i visokim stepenom kontrole kvaliteta, predstavljaju potencijal ne samo za Republiku Srpsku i BiH, već i za cijeli region.

Kvalitet naših proizvoda stalno se potvrđuje kroz brojne prestižne nagrade i veliko povjerenje koje nam potrošači ukazuju.

U toku 2014. i 2015. godine naši proizvodi su zablistali u novom, savremenom ruhu, koje je vrlo brzo osvojilo simpatije potrošača.

Pored novih staklenih boca koje su se na tržištu pojavile 2014. godine i koje su dizajnirane po najvišim svjetskim standarima, kako za povratnu tako i za nepovratnu ambalažu, kompanija Vitinka se u 2015. godini može pohvaliti izlaskom i nove pet ambalaže. Tako, danas svoje proizvode punimo u potpuno novu staklenu i pet ambalažu, dizajniranu za više različitih zapremina i potpunu prilagođenu za sve prilike.

Proizvodni portfolio kompanije Vitinka stalno se uvećava.

U toku 2013. i 2014. godine kompanija Vitinka je razvila novi brend gaziranih osvježavajućih napitaka, sa biljnim ekstraktima i voćnim udjelom, pod nazivom EXOTIC.

Početkom 2015. godine Kompanija je potrošace obradovala novim brendom osvježavajućih napitaka od voćnih baza, pod nazivom Vita, koji sadrže kompleks esencijalnih vitamina, neophodnih za pravilno funkcionisanje vašeg organizma.

U namjeri da ostanemo dosljedni našem stavu da potrošačima ponudimo što kvalitetnije proizvode, u 2015. godini razvili smo novi ukus Cole i Nare, koje smo obogatili Steviom, najzdravijim prirodnim zaslađivačem.

Takođe, sa prirodnom izvorskom vodom Vivia, prirodnim aromama i biljnim ekstraktima proizvodimo osvježavajuće ledene čajeve nIce Tea i osvježavajući negazirani napitak Vivia Limun Limeta.

Kvalitet, sigurnost i zadovoljni potrošači su imperativni zadaci Kompanije. Kontrola kvaliteta svih Vitinkinih proizvoda provodi se svakodnevno u našim internim fizičkohemijskim i mikrobiološkim laboratorijama i u Institutu za javno zdravstvo RS.

Svjetski standardi, vrhunski kvalitet, domaća odgovorna proizvodnja i čistoća naših nedirnutih prirodnih izvora, najbolja su preporuka za proizvode kompanije Vitinka.

 

 

SASVIM PRIRODNO.