vitinka-6 vitinka-03-kiddy staklo-03 staklo-07 staklo-1 pet-02 pet-03 pet-1 pet-15

Vitinka sponzor predstave "Crnogorska veza"

10. 08. 2015

vitinka-sponzor-predstave-crnogorska-veza-trebinje-2015jpg

Komedija „Crnogorska veza“, u kojoj igraju Branko Babović i Zineida Dedekin premijerno je sinoć izvedena pred trebinjskom publikom. Predstava je rađena po tekstu Željka Mijanovića, a režiju, ovaj put, potpisuju sami glumci.

Radnja ove komedije, koja je nasmijala trebinjce i brojne goste ovog grada koji su gledali premijeru, obrađuje dvije vrste veza - onu crnogorsku, koja govori o upućenosti jednih na druge u Beogradu i onu srpsko-crnogorsku, koja je realnost velikog broja današnjih porodica. Na kraju ova druga, pokazuje se, kao funkcionalnija iako višenacionalna.„Tema predstave je uvijek aktuelna na ovom podneblju, a rad na ulozi u predstavi je samim tim izazovnija“, poručili su glumci nakon premijere.

Branko i Zineida nisu slučajno zaigrali zajedno u ovom pozorišnom komadu. Kako nam je rekao poznati glumac Branko Babović, dugo vremena razmišljao je čija bi se to energija na sceni najbolje mogla uklopiti sa njegovom, a njih dvoje su u pozorištu i ranije radili zajedno. Otud i njegov sadašnji izbor.

Nakon burnih aplauza, glumci su na premijeri, iskoristili priliku da se zahvale i organizatorima i privrednim subjektima iz RS i BIH, na pomoći prilikom realizacije i pripreme predstave.

Pokrovitelj predstave „Crnogorska veza“ je i kompanija Vitinka, koja će i u narednom periodu, kako kažu čelni ljudi iz ove kompanije, i dalje pomagati i podržavati kulturne manifestacije širom zemlje, jer je kultura preduslov, uslov i ishodište identiteta jednog naroda. „Ulaganje u kulturu je ogromno blago i ono ostaje zauvijek“, poručili su iz Vitinke.

Predstavu „Crnogorska veza“ moći će pogledati Gačani 13.08., Bilećani 15.08. i 17.08. Nevesinjci. Nakon toga, slijede gostovanja ovog glumačkog ansambla i po drugim gradovima u BIH, Srbiji i Crnoj Gori.

OSTALE VIJESTI