vitinka-6 vitinka-03-kiddy staklo-03 staklo-07 staklo-1 pet-02 pet-03 pet-1 pet-15

Vitinka sponzor atletskih manifestacija i u 2017. oj godini

19. 12. 2016

vitinka-sponzor-atletskih-manifestacija-u-2017jpg

Na "Večeri atletike" koja je u petak održana u Brčkom kompanija Vitinka a.d. iz Kozluka potpisala je sa republičkim Atletskim savezom sponzorski ugovor o finansiranju svih atletskih manifestacija u Srpskoj i u 2017.-oj godini. U ime kompanije Vitinka Ugovor je potpisao direktor marketinga Mirko Savić, dok je svoj potpis na Ugovor u ime Atletskog saveza stavio predsjednik AS Borislav Đurđević. Kako je navedeno u ovom dokumentu, Vitinka će u godini koja dolazi biti finansijski pokrovitelj svih atletskih događaja i tamičenja u Srpskoj a svi atletičari i atletičarke Atletskog saveza RS ubuduće će, na svojim startnim brojevima, nositi i logotip Vitinke.

Vitinka-sponzor-atletskih-manifestacija-u-2017

„ Vitinka je sinonim za društvenu odgovornost i mi smo ponosni što smo večeras dobili predanog i odgovornog partnera koji je godinama prisutan na svim sportskim terenima, pa i atletskim u Republici Srpskoj. Vitinka je oduvijek pomagala razvoj sporta i bodrila sportiste naše zemlje na domaćim i međunarodnim takmičarima, i ja s pravom mogu da kažem, da bi mnoge sportske događaje praktično bilo nemoguće organizovati da čelnici Vitinke nisu imali sluha i bili spremni da finansijski pomognu i podrže sport i sportiste. Vitinka je velika, domaća kompanija koja je lider na tržištu BIH i koja ima namjeru dugo da ostane na toj poziciji, pa samim tim, i mi, u atletskom sportu dobijamo dugoročnog i ozbiljnog partnera. Okupljamo veliki broj takmičara i klubova i plan nam je da narednih godina sa faze učešća na međunarodnim takmičenjima pređemo na fazu donošenja medalja. U 2016.oj godini već imamo pet velikih medalja sa zvaničnih međunarodnih takmičenja, što je kada posmatramo brojke, preko polovine zvaničnih sportskih uspjeha u porodici Olimpijskih sportova Republike Srpske. Čestitam Vitinki na predanosti i želim da svi zajedno, i u godinama koje dolaze, osvajamo šampionske titule“, rekao je po potpisivanju sponzorskog Ugovora sa Vitinkom predsjednik AS RS Borislav Đurđević.

Vitinka-sponzor-atletskih-manifestacija-u-2017

„Ovaj Ugovor je nastavak naše uspješne saradnje sa Atletskim savezom i tako će biti i u 2017.oj. Mi ćemo se i dalje radovati uspjesima koje postižu naši atletičari i njihovi treneri i bićemo pouzdan partner svim mladim ljudima koji se bave sportom i žele da ostvaruju vrhunske rezultate“, rekao je obraćajući se prisutnima na „Večeri atletike“, Mirko Savić, direktor marketinga Vitinke.

Noć atletike u Brčkom završena je svečano, proglašenjem najboljih u ovoj godini.

Za najbolje seniore proglašeni su Mladena Petrušić iz sokolačkog AK "Glasinac" i Sait Huseinbašić član AK "Borac" Banjaluka, dok je  za najboljeg trenera u godini koja je na izmaku proglašen Nebojša Matijević. Najuspješniji klub u 2016. oj  je banjalučki "Borac", dok je brčanska "Vidovdanska trka" dobila priznanje kao najbolja ovogodišnja atletska manifestacija u zemlji. Posebno priznanje za dugogodišnje takmičarske uspjehe pripalo je Luciji Kimani. Priznanje za naročite zasluge u razvoju atletike u Republici Srpskoj dobio je Goran Bošnjak a na večeri atletike uručena su i 52 priznanja sportistima, sportskim radnicima i novinarima u Republici Srpskoj.

Vitinka-sponzor-atletskih-manifestacija-u-2017

OSTALE VIJESTI