vitinka-6 vitinka-03-kiddy staklo-03 staklo-07 staklo-1 pet-02 pet-03 pet-1 pet-15

Vidovdanskoj trci label IAAF

05. 12. 2016

vidovdanska-trka-brcko-iaafjpg

Savez svjetskih atletskih federacija IAAF dodijelio je Vidovdanskoj trci u Brčkom bronzani znak kvaliteta, čime je Vidovdanska trka, čiji smo mi ponosni sponzor, postala peti put za redom jedina trka u regionu koja nosi ovo priznanje za kvalitet.
Kako je saopšteno u obrazloženju IAAF-a priznanja ovog tipa dodjeljuju se na osnovu ispunjenosti sveukupnih kriterijuma u organizaciji i kvalitetu takmičenja.

Vidovdanska trka, održava se svake godine u junu mjesecu a ovo veliko priznanje organizatorima došlo je kao kruna uspjeha za dvije decenije bavljenja atletskim takmičenjem u regionu.

Pored elitnih takmičara iz cijelog svijeta koji svake godine učestvuju na glavnoj trci na 10 kilometara ulicama Brčkog, Vidovdanska trka je u svijetu posebno prepoznatljiva po učešću velikog broja djece - svake godine u prosjeku između četiri i pet hiljada razvrstanih u uzrasne kategorije. Godinama najveća atrakcija je i trka 1000 cicibana (djece do šeste godine života), ali primat u atraktivnosti joj posljednjih par godina ugrožava jedinstveno takmičenje u puzanju beba na 10 metara.

 Za protekle dvije decenije kroz ciljnu kapiju na Vidovdanskoj trci prošlo je preko devedeset hiljada takmičara i učesnika svih kategorija iz preko šezdeset država svijeta

Ovaj veliki uspjeh istovremeno je i ogroman uspjeh atletskih saveza Republike Srpske i Bosne i Hercegovine jer ih pozicionira kao dobre i sposobne organizatore veoma zahtjevnih takmičenja od globalnog značaja.

 Kompanija Vitinka će i u godinama koje dolaze i dalje podržavati ovu, ali i brojne druge sportske manifestacije u cijeloj Bosni i Hercegovini i na taj način davati svoj doprinos i podstrek djeci i mladima da uvrste sport u svoje dnevne, fizičke aktivnosti.

OSTALE VIJESTI